Kapří hranolky

Kapří hranolky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 600 g filetů z kapra
    • 20 g česneku
    • 4 vejce
    • libeček
    • pepř
    • sůl
    • 200 g hladké mouky na obalování
    • sladká mletá paprika
    • 500 ml oleje na smažení
    Pro všechny, kdo rádi vaří a nebojí se experimentovat, je tu tradiční česká ryba připravená netradičním způsobem. Sliby se mají plnit o Vánocích, ale smažený kapr chutná celý rok! Tato úprava kapra je jihočeskou regionální specialitou.
     

postup

  • Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků. Z vajec, drceného česneku, libečku, soli a pepře vymícháme těstíčko, do kterého kapříka naložíme alespoň na dvě hodiny. Poté kapra vyjmeme a necháme okapat. Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi obalíme nudličky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Vhodnou přílohou je salát z bílého zelí nebo listové saláty.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.