Kapr dle Petra Voka

Kapr dle Petra Voka
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4-6

Ingredience

    • 4 porce kapra s kůží po cca 120 - 150 g
    • 80 g slaniny
    • 1 - 2 lžíce oleje
    • 2 - 4 stroužky česneku
    • sůl
    • mletý pepř
    • sladká paprika
    • hladká mouka
    příloha
    brambory na různé způsoby a dušená či nakládaná zelenina

    V kraji rybníků rozhodně nemůže na talíři chybět dobrota z vodní říše. Pravého českého kapra určitě seženete, i pokud nemáte zrovna čas či rybářský lístek, abyste ho ulovili sami. Vyzkoušejte si z něj připravit pokrm, který možná jídával na svém panství sám pan Petr Vok z Rožmberka. Tato úprava je regionální jihočeskou specialitou.
     

postup

  • Jednotlivé kousky ryby protkneme úzkými proužky slaniny. Potřeme je směsí soli, rozetřeného česneku a pepře. Mouku smícháme s paprikou a ve vzniklém těstíčku obalíme připravené porce kapra. Pomalu opékáme na oleji. Na závěr vložíme rybu do středně vyhřáté trouby a ještě chvíli propékáme. Porce ryby můžeme také nejprve potřít směsí česneku, soli a pepře a až poté obalit plátky slaniny. Další postup je stejný.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.