Lázeňské zadělávané jehněčí s houbami

Lázeňské zadělávané jehněčí s houbami
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
90 minut

Počet porcí

4-6

Ingredience

    • 600 - 800 g jehněčího masa s kostí (krk, pupky, žebra)
    • nové koření
    • celý pepř
    • sůl
    • 100 g kořenové zeleniny
    • 2 lžíce másla
    • 1 malá cibule
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 120 g směsi čerstvých hub (žampiony, hříbky atd.)
    • 200 ml smetany
    příloha
    různě upravená rýže, karlovarský knedlík

    Jehněčí maso bylo jistě oblíbené mezi hosty přijíždějícími do lázní řešit zdravotní obtíže, protože je dietní. Obsahuje velmi malé množství tuku, který v něm však rychle chladne a narušuje jeho delikátně lehkou chuť. Při servírovaní proto nezapomeňte na nahřáté talíře. Regionální specialita západočeských lázní.
     

postup

  • Jehněčí maso nasekáme na větší kostky. Vložíme je do osolené vody s kořením a zvolna asi 15 minut povaříme. Poté přidáme zeleninu a společně uvaříme doměkka. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme jehněčím vývarem. Omáčku dobře povaříme. Změklé maso vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a houby. Přelijeme přecezenou omáčku a smetanu, krátce povaříme.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.