Jehněčí pro Edwarda VII.

Jehněčí pro Edwarda VII.
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
24 hodin včetně marinování
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 800 g jehněčí kotlety zbavené kostí a blan
    • 150 g másla
    • 8 stroužků česneku
    • kmín
    • sůl
    • špetka majoránky
    • 2 lžíce sušené máty
    • 80 ml olivového oleje
    • 1 snítka rozmarýnu
    Anglický král Eduard VII. si Mariánské Lázně opravdu oblíbil - navštívil je desetkrát. Uznávaný lev salonů, který udával módu celé Evropě, si potrpěl i na dobré jídlo. Lázeňští kuchaři se předháněli ve specialitách, které pro mlsného prince připravovali - a toto je jedna z nich.
     

postup

  • Maso nakrájíme na malé kousky, proložíme česnekem, pokapeme olejem a dáme na 24 hodin do chladničky. Když maso vyjmeme, můžeme se rozhodnout pro dvojí způsob přípravy: buď utvoříme z masa hroudu, kterou posypeme sušenou mátou, položíme na ni snítku rozmarýnu, přidáme lžíci másla, zabalíme do alobalu a dáme do trouby upéct, nebo maso na másle osmažíme. Hotové maso klademe na nahřáté talíře. Jako přílohu podáváme opečené brambory a teplou zeleninou

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.