Jehněčí kýta s pohankovým kubou a liškami

Jehněčí kýta s pohankovým kubou a liškami
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
60 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 600 g jehněčí kýty bez kosti
    • 4 stroužky česneku
    • 80 g špeku
    • sůl
    • pepř
    • sádlo
    • 1 šalotka
    • snítka tymiánu
    • vývar
    pohanka
    • 100 g pohanky lámanky
    • 30 g sušených hub
    • 200 g lišek nebo hlívy ústřičné
    • 1 šalotka
    • 2 stroužky česneku
    • sádlo
    • kmín
    • majoránka
    • sůl
    • pepř
    • máslo
    Libové jehněčí maso si v tomto receptu můžete připravit po způsobu nejlepších restaurací: s pohankou a restovanými liškami. Regionální specialita východní Moravy.

     

postup

  • Kýtu naporcujeme na dva úhledné kusy, které prošpikujeme česnekem a špekem, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na sádle, přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku a snítku tymiánu, podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme v troubě do změknutí.
    pohanka
    Houby smícháme s pohankou, zalijeme horkou vodou v poměru díl pohanky a jeden a půl dílu vody, necháme odstát alespoň hodinu. Na sádle opečeme nakrájenou šalotku a česnek, orestujeme pohanku s houbami, okořeníme kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Lišky nebo hlívu orestujeme na másle, ochutíme solí a pepřem.Na talíř servírujeme porci pohanky, plátky masa (krájíme přes vlákno) a završíme restovanými liškami

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.