Jehněčí hřbet se škubanci a trnkovou omáčkou

Jehněčí hřbet se škubanci a trnkovou omáčkou
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
75 minut

Počet porcí

4-6

Ingredience

    • 4 steaky z jehněčího hřbetu po 200 g
    • 4 snítky rozmarýnu
    • 60 g slaniny
    • mletý pepř
    • sůl
    • olej na opečení
    • střik piva
    škubance
    • 100 g špeku
    • 800 g brambor uvařených ve slupce a oloupaných
    • 200 g hrubé mouky
    • 2 vejce
    • sůl
    trnková omáčka
    • 80 g slaniny
    • 250 g švestkových povidel
    • 200 g sušených švestek
    • sůl

    Než dostaneme toto jídlo z plotny na stůl, bude to chvilku trvat. Dobré věci chtějí svůj čas a talíř vonící rozmarýnem, slaninou a švestkami nás za námahu odmění opravdu do sytosti.Tento recept je specialitou východní Moravy

postup

  • Jehněčí hřbet rozdělíme na 4 kusy, prošpikujeme slaninou a snítkou rozmarýnu, do masa vpracujeme sůl a pepř. Steaky opékáme na rozpáleném oleji z obou stran, při pečení zastříkneme pivem.
    škubance
    Špek nakrájíme na kostičky, vypečeme jej a ponecháme stranou. Budeme ho potřebovat až na podávání. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme je s ostatními ingrediencemi v polotuhé těsto. Na prkénko položíme část těsta a do vroucí osolené vody nožem nebo lžící odkrajujeme rychlým „škubnutím“ kousky a zavaříme. Cedníkem vyjmeme a ukládáme do mísy, ve které je smícháme s vypečeným špekem.
    trnková omáčka
    Slaninu nakrájenou na kostičky vypečeme, přidáme povidla, popřípadě trochu vody, svaříme a na závěr vložíme sušené švestky, ochutíme špetkou soli.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.