Plzeňský karbonát

Plzeňský karbonát
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
60 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 4 plátky hovězího masa, nejlépe z roštěnce, cca 150g
    • 2 - 3 lžíce sádla nebo oleje
    • 1 velká cibule
    • 1 lžíce rajského protlaku
    • 250 ml světlého piva
    • hladká mouka na obalení
    • sůl
    • drcený pepř
    obložení
    • 1 cibule, osmažená, nakrájená na kolečka
    • 4 opečené párky
    příloha
    • bramborová kaše, šťouchané brambory, vařené nebo pečené brambory, dušená rýže, pečivo, dušená zelenina, saláty z čerstvé zeleniny
    Pochoutka, jejíž existenci neopomněl Bohumil Hrabal ve své próze Magická Praha, míří do vaší kuchyně! V pokrmu určeném pro pořádné chlapy nechybí chmelový mok. A aby byl pořádně výživný, je masový základ pro jistotu ještě obložen párky. Nejvhodnějším nápojem na zapití je pak samozřejmě pivo.Jak již název napovídá, jedná se o specialitu z Plzně.
     

postup

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a na části tuku dozlatova osmahneme. Plátky masa lehce naklepeme a po obvodu mělce nakrojíme, aby se při opékání nekroutily. Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a vložíme na připravený cibulový základ. Přidáme rajský protlak, zalijeme pivem a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso rozdělíme na talíře, každou porci obložíme zvlášť osmaženými kroužky cibule a opečeným párkem. Maso přelijeme šťávou z piva a protlaku. Pro zvýraznění chuti můžeme před přípravou maso prošpikovat slaninou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.