Karlovarský guláš

Karlovarský guláš
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
120 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 600 g hovězího masa
    • 100 g cibule
    • 50 g tuku
    • mletá paprika
    • sůl
    • asi 500 ml hovězího vývaru
    • 50 g hladké mouky
    • 150 ml smetany
    • 80 g kysané smetany
    příloha
    máslové noky, karlovarský knedlík, dušená rýže
    V pokrmu pocházejícím ze známého lázeňského města nehledejte příchuť blahodárných minerálních vod. Místo nich v guláši najdete energeticky podstatně vydatnější smetanu, kterou můžete ještě „podpořit“ knedlíkem (jak jinak než karlovarským) či máslovými nočky. Procházka po kolonádě bude pak velmi vítaná!
     

postup

  • Postup:
    Cibuli nakrájíme nadrobno a na tuku orestujeme dozlatova. Přidáme maso, mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme.Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, přidáme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu a hotovou omáčku přecedíme na maso. Při podávání zdobíme nočkem kysané smetany.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.