Hovězí roštěná na liškách

Hovězí roštěná na liškách
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
Doba vaření

Počet porcí

4

Ingredience

  • 4 plátky hovězí roštěné
    300 g čerstvých lišek hub
    1 střední cibule
    500 ml hovězího vývaru
    1 lžíce sádla
    2 lžíce másla
    1 lžíce octa
    hladká mouka
    sůl
    pepř

    postup

    • 1. Plátky masa z obou stran osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V pánvi nebo v hrnci opečeme na sádle maso z obou stran dohněda.

      2. Vyjmeme a do nápeku v pánvi dáme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme. Přidáme lžičku hladké mouky a opět vše chvíli restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme roštěnky, lžíci octa a přivedeme k varu. Poté ztlumíme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.

      3. Na lžíci másla opečeme pokrájené lišky, osolíme, opepříme a po půl hodině dušení masa je přidáme k roštěnkám. Až jsou roštěnky měkké, odstavíme a do omáčky vmícháme lžíci másla a deci smetany, které omáčku zjemní a propojí všechny chutě. 

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.