Hovězí pečené na pivě

Hovězí pečené na pivě
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut+ 5 hodin na marinování
Doba vaření
90 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 400 - 500 g zadního hovězího masa
    • 100 g paprikové klobásy
    • 125 ml méně stupňového piva
    • snítka petrželky
    • snítka kopru
    • 100 g libové slaniny
    • 1 velká cibule
    • sůl
    • drcený pepř
    • mletý zázvor
    • hladká mouka
    příloha
    houskový knedlík
    Pivo a Plzeň - to jsou téměř synonyma. Nejspíš vás tedy nepřekvapí, že nápoj zlaté barvy nechybí mezi ingrediencemi této krajové speciality. Marinované hovězí maso s říznou omáčkou si nejlépe vychutnáte ve společnosti nadýchaného houskového knedlíku a samozřejmě dobrých přátel. Regionální specialita z okolí Plzně.
     

postup

  • Maso protkneme paprikovou klobásou. Vložíme ho do kastrolu, přidáme snítku petržele a kopru. Zalijeme pivem a necháme 4 - 5 hodin marinovat. Libovou slaninu spolu s cibulí lehce osmahneme a přidáme marinované maso i s nálevem. Osolíme, okořeníme pepřem a zázvorem. Pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Maso vyjmeme, tekutinu lehce zahustíme moukou, zasmahneme a zalijeme. Povaříme a důkladně přecedíme.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.