Kuřecí stehna dle „dobré hospodyňky“

Kuřecí stehna dle „dobré hospodyňky“
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
60 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 4 kuřecí stehna
    • 80 g libové slaniny
    • 100 g čerstvých žampionů
    • 100 g sterilovaného zelí
    • 400 g vařených brambor
    • 1 cibule
    • 1 lžíce oleje
    • sůl
    • čerstvé bylinky
    Jak už název napovídá, při výběru tohoto pokrmu nemůžete sáhnout vedle. Z několika málo surovin a v rekordním čase vykouzlíte skvělou večeři pro očekávanou návštěvu. A zatímco se stehýnka pěkně pečou, dům prostupuje libá vůně slaniny a žampionů, vy můžete v klidu chystat slavnostní tabuli. Tato úprava kuřete je  pražskou specialitou.
     

postup

  • Stehýnka otřeme vlhkým ubrouskem, osolíme je a posypeme čerstvými nasekanými bylinkami. V kastrolu rozehřejeme olej a vyškvaříme v něm slaninu. Na tomto základě zlehka osmahneme připravená stehýnka a cibuli, nakrájenou na klínky. Potom přidáme silnější plátky vařených brambor a žampionů a sterilované zelí. Směs vložíme do trouby a zvolna pečeme. Pokrm podáváme bez další přílohy.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.