Žemlové knedlíčky s houbami

Žemlové knedlíčky s houbami
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 8 rohlíků
    • 4 vejce
    • 200 g čerstvých hřibů
    • 150 g hrubé mouky
    • 0,4 l mléka
    • špetka prášku do pečiva
    • sůl
    • kmín
    • petrželová nať

    Kynuté, bramborové, žemlové... ano, řeč je o typické české příloze - knedlících. V této variantě si knedlíky ještě zjemníme čerstvými houbami.Regionální specialita z okolí Prahy.
     

postup

  • Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme oschnout. Houby nakrájíme na menší kousky a krátce povaříme v osolené vodě. Z vajec, hub, mléka, nasekané petrželky a mouky zamícháme kašovitou hmotu, osolíme a posypeme kmínem. Pak vmícháme prášek do pečiva a nakrájené rohlíky. Z hmoty tvoříme kulaté knedlíky a obalíme je v hrubé mouce. Knedlíky vaříme v osolené vodě 10 - 15 minut. Můžeme podávat k houbové omáčce

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.