Zapečené fleky s kapustou

Zapečené fleky s kapustou
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 400 g fleků
    • 1/2 hlávky kapusty
    • olivového oleje
    • 1/2 l vývaru
    • 250 g uzeného masa
    • 4–5 cibulí
    • 2 lžíce pohankové mouky
    • 200 ml mléka
    • 200 g tvrdého uzeného sýra
    • 3 stroužky česneku
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • čerstvý pepř
    • 200 ml smetany
    Tato varianta oblíbeného způsobu úpravy těstovin má svou zvláštnost: spojení těstovin s kapustou jen tak neochutnáte. Pokud tento jednoduchý pokrm doplníte zeleninovým salátem, získáte chutný oběd nebo večeři.
     

postup

  • Fleky uvaříme a scedíme. Propláchneme je studenou vodou a zakapeme olejem. Kapustu očistíme, nakrájíme, osmahneme na oleji a podlijeme polovinou vývaru. Osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Dusíme asi 15 až 20 minut. Mezitím si na oleji osmahneme nadrobno nakrájené uzené maso a cibuli, přidáme pohankovou mouku a necháme zpěnit. Podlijeme zbytkem vývaru a smetanou a za stálého míchání přivedeme téměř k varu. Můžeme ještě opepřit. Přisypeme nahrubo strouhaný uzený sýr. Do vymaštěné mísy vrstvíme polovinu fleků a přelijeme polovinou omáčky. Posypeme uzeným masem a dáme kapustu. Přidáme zbytek fleků a zalijeme zbylou omáčkou. Zapečeme dozlatova.
     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.