Čočkový prejt s jáhly

Čočkový prejt s jáhly
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
60 minut

Počet porcí

4-6

Ingredience

    • 200 g čočky
    • 200 g jáhel
    • 1 velká cibule
    • 100 g sádla, nejlépe husího
    • mletý pepř
    • sůl
    • majoránka
    • drcený kmín
    příloha
    chléb nebo bílé pečivo, nakládaná zelenina
    • Naši předkové neznali potravinové doplňky ani detoxikační kúry, a přesto neměli trávicí potíže jako řada z nás. Velkou zásluhou na tom měl jejich jídelníček, který obsahoval hodně luštěnin a obilovin. Zkuste to jako oni a ochutnejte lahodnou směs oblíbené čočky s méně obvyklými jáhly. Regionální specialita z jižní Moravy.
       

postup

  • Čočku důkladně propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Poté ji uvaříme do poloměkka a přidáme k ní přebrané, dvakrát vařící vodou spařené jáhly. Společně dovaříme doměkka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a vmícháme ji s prolisovaným česnekem, mletým pepřem, drceným kmínem a solí do směsi čočky a jáhel. Dobře promícháme. Pekáček vymastíme sádlem, naplníme připraveným prejtem a ve vyhřáté troubě zapečeme asi 25 minut při 180 °C

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.