Bramborové placky s kapustovým ragú

Bramborové placky s kapustovým ragú
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 800 g vařených oloupaných brambor
    • 200 g hrubé mouky
    • 2 vejce
    • sůl
    • sádlo nebo olej na smažení
    kapustové ragú
    • 500 g kapusty
    • 100 g špeku
    • 200 g hub
    • 100 ml smetany
    • sůl
    Dozlatova usmažené bramborové placičky si v tomto receptu doplníme kapustovým ragú připraveným z hub, špeku a smetany.Regionální specialita z Vysočiny.
     

postup

  • bramborové placky
    Brambory nastrouháme, spolu s ostatními ingrediencemi vypracujeme tužší těsto. Z těsta vyválíme 1 cm vysokou placku (podsypáváme moukou), ze které hrnečkem vykrajujeme kolečka a na sádle je z obou stran opékáme dozlatova.
    kapustové ragú
    Kapustu opečeme na sádle společně s houbami a špekem, zalijeme smetanou a lehce povaříme, až se nám část smetany vyvaří. Podle potřeby ragú dochutíme solí.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.