Bílé fazole nakyselo

Bílé fazole nakyselo
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 minut+ 1 den na namočení
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 400 g bílých fazolí
    • 100 g mrkve
    • 100 g petržele
    • 100 g celeru
    • 1 cibule
    • 3 stroužky česneku
    • 4 bobkové listy
    • snítka tymiánu
    • 1 malá brambora
    • 20 g másla
    • mletý pepř
    • sůl
    Bílé fazole nakyselo
    Fazole díky vitamínům a stopovým prvkům prospívají našemu zdraví, v oblíbené variaci na kyselo ještě navíc výborně chutnají. Podáváme se smaženými cibulovými kroužky a sázeným vejcem. Regionální specialita z Vysočiny.
     

postup

  • Opláchnuté bílé fazole necháme 24 hodin namočené, poté dáme pozvolna vařit s očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninou, bobkovým listem a tymiánem. Až budou fazole téměř měkké, nastrouháme do nich bramboru, která nám vše pěkně zahustí a provaříme alespoň 5 minut. Na závěr zjemníme máslem, ochutíme pepřem, solí a octem

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.