Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
60 minut
Doba vaření
10 minut

Počet porcí

cca 60 kusů

Ingredience

  • 300 g hladká mouka 
    40 g moučkový cukr 
    100 g mletá jádra vlašských ořechů 
     200 g máslo
    2 ks žloutek 
    citronová kůra
    2 sáčky vanilkový cukr 
    moučkový cukr na obalení
     

    Vanilkové rohlíčky se na Vánoce pečou snad v každé rodině a pokud by se dělala anketa o nejoblíbenější druh vánočního pečiva, vanilkové rohlíčky by určitě vyhrály. Jsou to právě ony, na které se chodí tajně do krabic, kam se minimálně 14 dnů před svátky dávají odležet a někdy se snědí dříve, než se rozzáří první svíčka na stromečku.


    .

postup

  • Mouku prosejeme, přidáme cukr, ořechy, mírně povolené máslo, žloutky a citronovou kůru a rychle vypracujeme hladké a kompaktní těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme, nejlépe přes noc, odpočinout v ledničce.
    Pak z něho odebereme vždy část, kterou vyválíme na válečky o průměru asi 1 cm, ze kterého odkrajujeme stejně velké dílky. Mírně je zahneme do tvaru rohlíčků a pečeme na plechu pokrytém pečicím papírem při 150°C asi 10 minut až zrůžoví. Dbejte na to, aby na plechu byly rohlíčky stejné velikosti a síly.
    Poté rohlíčky vyndáme z trouby, necháme jen asi 2 minuty odpočinout a pak ještě horké obalujeme v moučkovém cukru, do kterého jsme zamíchali vanilkový cukr s pravou vanilkou. Rohlíčky potřebují pár dní odležet, pečte je tedy jako jeden z prvních druhů.
     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.