Štafetka

Štafetka
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
60 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

20 kousků

Ingredience

  • 4 bílky
    100 g cukru krupice
    50 g hladké mouky
    50 g mletých vlašských ořechů
    Náplň:
    80 g másla
    3 lžíce hladké mouky
    3 lžíce moučkového cukru
    80 ml silné černé kávy
    na ozdobu čokoládová poleva
     
    Jemné ořechové bezé s lehkým kávovým krémem potěší každé milovníka sladkých zákusků.

postup

  • Vyšleháme bílky do hustého sněhu a postupně přisypáváme cukr. Ořechy promícháme s moukou, přisypeme do sněhu a lehce promícháme vařečkou. Troubu předehřejeme na 200°C a plech vyložíme pečícím papírem. Těsto natřeme na celou plochu pečícího papíru, plech vložíme do trouby a ihned snížíme teplotu na 170°C. Pečeme 15 min, ale hlídáme, aby se nám těsto nezačalo připalovat. Těsto zůstane světlé, nenechávejte v troubě déle, vysušilo by se. Ihned po vytažení z trouby přiložíme na upečený korpus stejně velký plech, upečené na něj překlopíme, stáhneme z plátu těsta papír a otočíme zpět.
    Náplň: polovinu z celkového množství másla rozpustíme v kastrolku, přidáme mouku a 1 lžíci moučkového cukru promícháme a necháme mírně propařit, jako bychom vařili jíšku. Pak zalijeme horkou kávou a za stálého míchání provaříme. Necháme vychladnout, vyšleháme zbylé máslo s cukrem a kávovou směs postupně přidáváme. Dobře vyšleháme.
    Vychlazené těsto rozkrojím

    1.    Vychladlý korpus potřeme vzniklou kávovou náplní, stočíme pomocí papíru do rolády a tu necháme v lednici ztuhnout a prochladlou ji rozkrájíme na kousky dlouhé asi 5 - 6 cm.

     
     
     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.