Pražský koláč

Pražský koláč
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
60 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

10

Ingredience

  • Těsto: 175 g hladké mouky
    31 g cukru
     2 ks vajec
    4 g instantního droždí
    30 g mléka
    Sůl
    125 g másla
     Drobenka:
    100 g hrubé mouky
     100 g cukru
    10 g skořice
     30 g másla
    Krém:
    100 g žloutky
    400 g mléka
    80 g cukru
    250 g 33% smetany
    150 g másla
    Oblíbený pražský koláč , který se skládá s dvou dílu korpusu z jemného kynutého těsta, které se naplní jemným krémem, se po letech vrací do českých cukráren i na jídelní lístky restaurací. Recept i foto jsme získali od šéfcukrářky naší certifikované restaurace Yalta Craft Bistro, paní Františky Šádové.

postup

  • Vše se zapracuje do hladkého těsta, které se následně nechá vykynout( 1 hodinu). Poté na plech s pečícím papírem vytvarujeme deset bochánku, ty potřeme vejcem a posypeme drobenkou a necháme opět kynout na trojnásobnou velikost. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů 8 minut.
    Mléko, žloutky, cukr z pozvolna přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí, následně přendáme do kotlíku a šleháme do vychladnutí, postupně přidáváme máslo. Když je vše hezky spojené, ručně do směsi zapracujeme vyšlehanou smetanu. Krém dáme odpočinout do lednice na cca 2 hodiny. Upečené a vychladnuté bochánky rozkrojíme a naplníme.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.