Plněná kokoska

Plněná kokoska
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
60 minut
Doba vaření
10 minut

Počet porcí

15 velkých nebo cca 25 malých kokosek

Ingredience

  • Těsto na linecká kolečka:
    • 500 g hladké mouky
    • 250 g práškového cukru
    • 250 g másla
    • 3 žloutky
    • 2 -3 lžíce mléka
    Na kokosky:
    • 300 g cukru krupice
    • 6 bílků
    • 200 g kokosu
    • 2 lžíce marmelády
    Na ozdobu:
    • čokoláda
    • máslový kakaový krém
    • marmeláda 
    Plněná kokoska je v nabídce českých cukráren již od začátku minulého století. Vyrábí se budˇ větší, jako samostatný zákusek, nebo v podobě minidezertu na svatby nebo i jako součást vánočního cukroví.

postup

  • 1. Linecké těsto - uvedené suroviny zpracujeme v hladké těsto, ze kterého na pomoučeném vále vykrájíme hladká kolečka a v troubě upečeme.
    2. Pak si připravíme těsto na kokosky. Cukr, našlehané bílky, kokos a marmeládu nad párou přivedeme téměř k varu, pak necháme nad párou asi 3⁄4 hodiny a vychladíme. Hladkou trubičkou stříkáme na plech vyložený pečícím papírem kokosky a necháme pomalu sušit v troubě.
    3. Na upečená kolečka dáme máslový kakaový krém, doprostřed krému marmeládu a přitiskneme kokosku. Spodek kokosky namočíme v čokoládě.
     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.