Indiánek

Indiánek
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
60 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

10 kusů

Ingredience

  • Domácí piškoty (buflery)
    5 ks vejce
    130 g cukr krupice
    130 g hladká mouka
    1 lžička kukuřičný škrob
    bílkový krém
    8 ks bílek
    2 lžička moučkový cukr
    900 g cukr krupice
    500 g hořká čokoláda
     
    Proč se tento oblíbený zákusek mnoha generací jmenuje zrovna indiánek už nikdo neví. Sladký sníh z bílků se skvělě chuťově pojí s čokoládou.

postup

  • Nejdříve si upečte domácí piškoty, které tvoří dno indiánků. Oddělte žloutky od bílků, bílky s cukrem vyšlehejte do krémového sněhu, vařečkou zlehka přimíchejte žloutky a mouku, naplňte cukrářský sáček s hladkou hubičkou a na pečicí papír nastříkejte 10 polo klenutých terčů. Troubu zahřejte na 180 °C a upečte dozlatova, asi 8 minut.
    Bílky s oběma cukry zahřejte ve vodní lázni na 60 °C a za stálého šlehání vyšlehejte na pevný lesklý sníh. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou hubičkou stříkejte krém na piškoty do výšky a nechte při pokojové teplotě lehce zaschnout.  Pak namáčejte do rozpuštěné tmavé nebo i bílé čokolády a nechte ztuhnout.
     
     

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.