Zmizelé sváteční předkrmy

Zmizelé sváteční předkrmy

Send by e-mail
  • Sváteční dny znamenají i bohaté sváteční menu, ve kterém by samozřejmě neměl chybět předkrm. Jaký předkrm je ale vyloženě tradiční pro český, vánoční stůl? Kapr se na českých stolech začal objevovat již v 11. století, vděčíme za něj cisterciánským mnichům, kteří jeho násadu přivezli z Bavorska. K různým známým úpravám kapra, ale i ostatních ryb patřilo zalévání vařených ryb do rosolu z telecích a vepřových nožiček. Ryba v rosolu tak již po mnoho staletí trůní jako zajímavý předkrm na českých svátečních stolech. Dalším, můžeme říci i jedinečným předkrmem, je dnes mnohými mladými šéfkuchaři vysmívaná šunková rolka s křenovou šlehačkou. Tato ryze česká specialita zahrnuje dva dávné české unikáty, vepřovou „pražskou“ šunku a křen. Spolu s čerstvě vyšlehanou, samozřejmě jen tou „pravou“ šlehačkou, je stále vynikajícím úvodem do svátečního hodování a měla by být znovu rehabilitována a třeba v modernější úpravě znovu vrácena do svátečních menu.

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.