Zdejší kuchyně, Hotel Zlatá Hvězda Třeboň

Zdejší kuchyně, Hotel Zlatá Hvězda Třeboň

Send by e-mail
  • Přebohatá pokladnice historie, městská památková rezervace, centrum lázeňství, ojedinělá ptačí oblast, jedinečná přírodní pánev s řadou rybníků… a ještě mnohem víc. To všechno je Třeboňsko, to všechno sem láká tisíce turistů ze všech koutů světa. Samo město je navíc protkáno sítí pohostinských zařízení všeho druhu. 



    Na mimořádném místě v Hotelu Zlatá Hvězda se nachází Zdejší kuchyně. Nenechte se ošálit tím, že v každém zařízení je tamní kuchyně „zdejší“. Ta hotelová  se tak totiž jmenuje. Designově neotřelá, využívající hluboce proklenutou prostoru, je restaurace působivým místem k posezení a jídlu. S interiérem souzní i nabídka kuchyně. V srdci největší rybníkářské oblasti země je samozřejmě vyšperkován specialitami ze sladkovodních ryb. Často se kuchař pochlubí jejich netuctovými úpravami. Mimo smažené sumčí hranolky se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem tu bývá v sezóně k vidění štičí filet na soté z pravých lišek. Samozřejmě však narazíte i na klasický výběr jídel české kuchyně a běžné jsou také osvědčené receptury z kulinářských velmocí Evropy. 



    Rybí kuchyně je tu však doma a výběr z její nabídky vám sdělí toto: sladkovodní ryby v čele s kaprem jsou historicky jedním z pilířů našich národních receptur a jejich pomíjení je neuvážené. Třeba taková rybí polévka na rozjezd, nebo filet z kapra s omáčkou z hub a kopru se šťouchanými brambory či  pstruží filet s květákovým pyré, růžičkovou kapustou a křenovo - pažitkovou omáčkou vás o tom bez dalšího přesvědčí. 



    Když si tedy v poklidu stinného podloubí na restaurační zahrádce počkáte na to, až hodinu po otevření restaurace začne fungovat i kuchyně, ničím, co si zvolíte z lístku, neuděláte chybu. Všechno je správně!
     
    Zdejší kuchyně, Masarykovo náměstí 107,  Třeboň 379 01
    tel.: +420 384 757 111, e-mail: mailbox@zlatahvezda.cz, https://www.zlatahvezda.cz
    otevřeno: Po – Ne 10:00 – 22:00

    Ve městě dodnes zčásti obehnaném středověkými hradbami, kouzelným zámkem a malebným okolím objevíte krom jiného i místa s nevšední gastronomií. Restaurace Zdejší kuchyně hotelu Zlatá Hvězda především zúročuje zdroje z okolních rybníků a ba lístku - jako jedna z mála v zemi vůbec – nabízí Třeboňského kapra i v mimovánoční době. Vybrat si tam však můžete i osvědčené krmě z receptur slavných českých kuchařek a samozřejmě také jistoty světově proslulých krmí. 



    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.