Zámek Liblice

Zámek Liblice

Send by e-mail
  • Každý jsme možná na chvíli zatoužili stát se zámeckým pánem. V okázalých jídelnách, se zástupy komorníků – a skvělým kuchařem v kuchyni. Ne každý však ví, že svým způsobem je to docela snadno možné. 



    Stačí zajet do zámku v Liblicích. Tam, v nádheře barokních interiérů a opečováváni - ne zrovna zástupem komorníků - ale vstřícnou profesionální obsluhou, můžete takovou chvíli prožít. Včetně nevšední kuchyně. 



    Menu není ani tolik rozsáhlé, ovšem co položka, to ze zlatého fondu receptur českých kuchařek či kuchařů. Ať historicky věrných, tak také inovovaných v rámci dnešního vkusu. Ať je to vepřový bůček, kachní játra, brusinky, nakládaná zelenina, chlebové chipsy, či liškový krém se stročkem, už začátek jídla avizuje to, čím je naše kuchyně proslulá. Vepřové maso ve všech úpravách či houby, obojí máme rádi a kuchaři s tím znají kouzlit. Silným hráčem lístku je zvěřina, daňčí kýta na smetaně s variací knedlíků, a pošírovanou hruškou s brusinkami budiž příkladem za vše. 



    To samé sladkovodní ryby. Candát s krupotem a čekankou, třeba. Vnímavě připravený, podpořený lehýnce chycenými okraji, důraz čekanky do sametova obkroužené hutnými kroupami pohlazenými mascarpone. Aby sousto dostalo ten správný švih, zařídí lahodné cuvée z bílých vín Vinařství Kraus. Plné tělo a důrazné kyselinky umocní krmi tak, jak umí jen vína padesáté rovnoběžky. Potom ještě třeba tvarohové knedlíčky se švestkami, ale jen malé, takové kouličky desítek chutí – také díky „knížecímu“ doprovodu. Makovému krému, marcipánu, a navrch ještě mandlovému krokantu. 



    Na závěr ještě třeba kávu praženou ze speciálně, pro zámeckou restauraci, salvadorské produkce. Jestli chcete váš prožitek ještě více probarvit, potom sklenku koňaku z padesáti až stoletých eaux-de-vie. Pravda, finále není příliš české, ale s dezertem se krásně potká. Navíc se tím váš zážitek v roli zámeckého pána stane nezapomenutelným. Alespoň do příští návštěvy v Liblicích. 

    Konferenční centrum AV ČR zámek Liblice, Liblice 61, Byšice 277 32 
    tel.: +420 739 329 970; +420 315 632 111, e-mail: recepce@zamek-liblice.cz, https://www.zamek-liblice.cz   
    otevřeno: Po – Ne 11.00 – 22.00

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.