Zájezdní Hostinec U Jiskrů

Zájezdní Hostinec U Jiskrů

Send by e-mail
  • Mezi Pískem, Strakonicemi a Blatnou se zrodila staronová hospoda. Šéfkuchař Martin Jiskra ve Kbelnici znovu vzkřísil stoletou  dlouho odpočívající budovu k novému životu. Vybavil ji moderní kuchyní a nazval Zájezdním hostincem U Jiskrů. Poměrně rozlehlý sál se stylovým interiérem zvýšeným „starostovo“ pódiem a rozměrným oknem do kuchyně se ujal až nečekaně brzy. Není také divu, když si prohlédnete lístky – obědové menu se tu mění denně – objevíte jakoukoliv osvědčenou jistotu z kuchařské historie Česka na kterou si vzpomenete.





    Vedle „řeznických vychytávek“ jako je gulášová polévka zahuštěná rozvarem z vepřových nožiček narazíte na klasické krmě. Uzená krkovička s omáčkou smetanový křen, kynutý český knedlík, trhaným pečeným husím masem plněné bramborové knedlíky, bílé vinné zelí a samozřejmě svíčková či „španělák“ jsou trvalými hity hostince. Ovšem zaujmou i krmě ne zcela běžné, připravené z českých vstupů, které dává to které roční období a jež jsou výsledkem šéfkuchařovy inspirace. Své milovníky mezi vegetariány si jistě najdou kreace jako jsou  pohankové šišky s houbami, šťouchané brambory s kroupami a salátem z marinované červené řepy. Lákají i naklíčená špaldová zrna s makovým olejem a avokádo-banánovými nočky.  Pro zaryté „masaře“ bývá často k mání i zvěřina, za všechno divoké alespoň bažantí supreme a stehno v anglické slanině, dýňové placičky, kořenová zelenina v portském víně s tymiánem. V zimě pak nechybějí dobroty ze zabíjačky. 





    Často se při pročítání lístku neubráníte zrychlenému polykání slin a při každém průchodu číšníka s plnými talíři se modlíte, aby mezi nimi byl i ten váš. Když potom dorazí zapomenete na svět a všemi smysly se ponoříte do jídla. 



    Martin Jiskra dokázal  vytvořit neobyčejnou nadšení budící atmosféru, která vás obejme hned za vchodem a po celý pobyt U Jiskrů vás neopustí. Heslo na štítě Hostince – „2 polévky nebo předkrmy, šest a více hlavních chodů a minimálně tři sladkosti!“ potěší, ale volbu vám neulehčí - zatoužíte po všem. 
     
    Zájezdní Hostinec U Jiskrů, Kbelnice 23, Kbelnice 386 01
    tel.:+420 386 321 277, e-mail: rezervace@ujiskru.cz, https://www.ujiskru.cz
    otevřeno: ST 11.00 -15.00, ČT – SO 11.00 - 21.00

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.