Učíme se vařit regionální kuchyni

Učíme se vařit regionální kuchyni

Send by e-mail
  • Jak se moderně uvaří a zajímavě prezentují hostům tradiční regionální jídla, jako je například jemná selská bramboračka, dlouze pečený bůček s ovocem a černým jeřábem pod krásným názvem „Slezské království nebeské“ nebo třeba hovězí jazyk s perníkovou omáčkou s bramborovými zelníky? To se dozvěděli účastníci praktického odborného semináře „Tradiční regionální kuchyně ve 21. století - Severní Morava a Slezsko“, který proběhl pod záštitou projektu Czech Specials. V nových prostorách gastronomické učebny SŠ gastronomie a farmářství Jeseník společně vše uvařili a ochutnali kuchaři z certifikovaných i necertifikovaných restaurací a odborné učitelky praktické výchovy, pod vedením zkušeného lektora Pavla Bortníka.  Při vaření používali maso, máslo, mléko a ovocné výrobky od místních farem a výrobců. Zajímavé talíře pro moderní servis poskytla pro tento seminář firma Premium Gastro. V příštím roce budou následovat kuchařské semináře mapující regionální speciality v dalších krajích.
    Receptury z tohoto semináře můžete nalézt již teď na http://www.czechspecials.cz/recepty .



    http://www.czechspecials.cz/recepty/polevky/selska-bramboracka
    http://www.czechspecials.cz/recepty/hlavni-jidla/veprove-maso/slezske-kralovstvi-nebeske
    http://www.czechspecials.cz/recepty/hlavni-jidla/hovezi-maso/uzeny-jazyk-s-pernikovou-omackou

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.