U Labutě

U Labutě

Send by e-mail
  • Chcete znát recept na úspěch, jaký už drahně let provází jednu z bašt vysoké gastronomie? Zeptejte se v Přerově U Labutě. 
    V malebném domě nedaleko Bečvy sídlí navíc podniky hned dva. Pivnice v přízemí a restaurace v patře. Obě mají ten nejlepší zvuk a stálou klientelu ze široka daleka. Však také na obojím usilovně pracují od roku 1998. 



    O první letošní opravdu slunné sobotě se tam udála událost, již by Šimkovým mohli všichni závidět. Ještě slušnou chvíli před obědy byl dům obsazen. A to doslova. V restauraci nebylo jediné místo – ani na mírně bufetové terase – a v pivnici se hosté báli jít si zapálit, aby nepřišli o židli. Na dotaz, kdy bude jedno místo na oběd k dispozici zazněla velice slušná, sice, než nekompromisní odpověď. „Zkuste to po třetí, ale o čtvrté hodině už budete znovu bez šance – a to po zbytek dne, je mi líto…“ Našince to možná nepřekvapí, ale premiérový příchozí nevěřil svým očím a uším. 



    Co je tedy oním „šémem“ jenž evokuje zájem hostí? Pokud jde o kuchyni, její kvalita je mimo diskuzi. Ať kreace z Evropy, tak domácí recepty všechno vykazuje péči o výsledek a zájem o uspokojení hosta. Kuchaři často experimentují s kombinacemi z různých kuchyní, a úspěšně, řekl bych. Třeba supreme z kukuřičného kuřete a ratatouille. Ve zdejším provedení potěšující krmě, když se každá z použitých surovin postará o to, aby se její podíl v konečném požitku na patře neztratil. 



    Své milovníky má i chýrná česnekačka. Podle všeho však vévodí zájmu svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem připravená dle receptu původní majitelky restaurace U Labutě paní Vanderkové. Svíčkovou má v portfoliu asi každá hospoda. Nechci se přít, ale tahle se vám možná stane etalonem kvality pro srovnávání s jinými podniky. 
    Když navíc máte zájem a štěstí a dostanete se na některý z tematických večerů
    K našemu ANO patří ještě důležitý dovětek. Přes největší mazec, kdy o sebe obsluhující zakopávají, stačí ještě  prohodit k hostu milé slůvko pro povzbuzení. Navíc teď, když nám sňali roušky doprovázené kouzelnými úsměvy servírek. 


     
    U labutě, Za Mlýnem 599/4, Přerov  750 02
     tel..: +420 581 736 786 e-mail: labut@labut.cz,  http://labut.cz
    otevřeno: Út – So 11.00 - 22.00, Ne 11.00 – 15.00

    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.