Týden slovenské kuchyně v Bukovanském mlýně

Týden slovenské kuchyně v Bukovanském mlýně

Send by e-mail
  • Prostředí Bukovanského mlýna, hotelového areálu nacházejícího se na vrcholu kopce mezi obcemi Bukovany a Ostrovánky u Kyjova, láká návštěvníky na okouzlující atmosféru. Celý areál, jehož součástí je skutečný větrný mlýn, je vystavěn v tradičním stylu moravského Slovácka s neméně stylovými rustikálními interiéry.

    Místní Mlynářská restaurace je certifikovanou certifikací Czech Specials. Základ její gastronomické nabídky tvoří tradiční slovácká a staročeská kuchyně, jíž doplňuje široká škála lahodných jakostních i přívlastkových moravských vín. Pochutnat si zde můžete na nejrůznějších krajových specialitách připravených dle tradičních receptur, například na kančí kýtě na bylinkách se šípkovou omáčkou či staromoravském hovězím gulášku ovoněném majoránkou a česnekem se špekovými knedlíky.

    V průběhu roku zde pro návštěvníky připravují speciální časově omezené akce. Tou nejbližší bude týden slovenské kuchyně. Již od úterý 17. března do neděle 23. března si tak v prostředí Mlýnské restaurace budete moci dopřát celou řadu slovenských pochoutek. Mezi předkrmy najdete například domácí uzené maso s bryndzou, mezi polévkami oravskou kapustnici. V nabídce hlavních chodů nebudou chybět halušky s bryndzou a praženou slaninou či s tvarohem a škvarky. Ochutnat budete moci také slovenský perkelt z vepřové kýty nebo živáňský špíz z krkovice s gratinovanými brambory. Jako dezert se budou vyjímat spišské pirohy s povidly a praženou strouhankou.

    Sobota 21. března bude navíc zpestřena veřejnosti určenou degustací vín z produkce místních vinařství rozšířenou o vína vhodná k slovenské kuchyni. Ty můžete vhodně doplnit také slovenskými sýry, jako jsou korbáčiky, parenica či koliba. Přijeďte do Bukovanského mlýna okusit chuť Slovenska.

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.