Tři století na scéně aneb pohlednice z Grandhotelu Pupp

Tři století na scéně aneb pohlednice z Grandhotelu Pupp

Send by e-mail
  • Není snad nikoho, kdo by neznal jméno legendy mezi hotely v Česku. Je však dost těch, kteří jej dosud nenavštívili. Teď je nejvyšší čas to napravit.



    Přestože oslavy třístého dvacátého jubilea existence hotelu nebylo možné oslavit, nezůstalo docela bez připomenutí.  Že Pupp je úžasným fenoménem a podle toho je nutné k němu přistupovat, to věděl šéfkuchař Ondřej Koráb od počátku. Proto se svým týmem postavil tříchodové menu, které odráží jak historii, tak regionální jedinečnost kuchyně Karlovarska. Do počtu chodů nijak rozsáhlé, provedením a vazbou na někdejší slávu však oslovující. A co se chuti týká?  Původní vřídelní polévku přiblížili dnešnímu hostu, „oddietnili“ ji a připravili jako krémovou s lanýžovou sedlinou a bramborem. V rámci tradice je netradičně pojaté i kachní stehno – rozebrané, vykostěné a znovu tvarově zformované tak nabízí oku lahodící pohledový efekt. V chuti se objevují vedle koriandrového a  kafrového semínka, glazé z dvou druhů ovocných šťav i omáčka z kachních kostí, a na vršku jako korunka plátek fenyklu. Ještě červené zelí a – jak jinak – karlovarský knedlík. Celá ta zdánlivě nezvládnutelná skrumáž sebevědomých výrazů je optimálně shromážděna a jako celek vystupuje coby vydařená koncentrace tradičních chutí kuchyně české kotliny.  Na závěr pak čeká Pupp dort - s meruňkovým kaviárem, šlehačkou a „popelem“ z kokosu je znamenitý. Zakladatel byl přece cukrář! Úhelný dezert hotelu je podáván ve čtyřech tvarových variantách, odpovídajících charakteru té které restaurace. 



    Spolu s ohromujícími prostory sálů i neokázalou profesionalitou servisu promítá menu v každé z oslňujících restaurací hotelu nádech poetické atmosféry Puppu minulých let. 



    Nastavit systémy a určit koncepci, to jeden z dalších úkolů managementu. Tak, aby gastronomický koncept všech restaurací Grandhotelu Pupp i nadále stál „… na třech základních pilířích: čerstvých a poctivých surovinách, prověřených lokálních dodavatelích a tradičních receptech české kuchyně v tom nejlepším provedení.“
     
    Grandhotel Pupp, Mírové náměstí 2,  Karlovy Vary 360 01 
    tel.:+420 353 109 631, tel.: +420 353 109 631, e-mail: rezervace@pupp.cz,  https://www.pupp.cz
    Otevřeno: Malá dvorana Po – Ne  11.30 - 23.30, Grandrestaurant Po – Ne  18.00 - 23.00, 
    Café Pupp Po – Ne 11.00 - 19.00



    Velkolepá stavba, ani excelentní služby Grandhotelu Pupp v Karlových Varech neztratily nic ze své noblesy ani po tři sta dvaceti letech. Aby to mu bylo i nadále, k tomu notně přispívá kuchyně. S akcentem na tradiční jídla v elegatně pojatých recepturách chuťově optimálně sladěných. Němý úžas budící interiéry restaurací a jim odpovídající obsluha jsou pozváním, které nelze oslyšet. Prubířským kamenem byl  Mezinárodní filmový festival. Od jeho VIP hostů sklidil hotel jen chválu.  

    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.