Top cool jídla pro studenty

Top cool jídla pro studenty

Send by e-mail
  • Super rychle připravené, ultra levné, pořádná porce, maximální chuť a minimum surovin. Takové společné jmenovatele mají studentská jídla. Máme pro vás přehled těch největších studentských „kulinářských“ vychytávek. A která jídla jste na kolejích nebo internátech vařili vy?

    Vajíčka na 100 způsobů

    Míchaná, vařená, volské oko, vajíčka do těstovin, chleba ve vajíčku atd. Podle nás jsou ale vítězem této kategorie jednoznačně knedlíky s vejcem. Příprava netrvá víc než několik minut a výsledek je zaručený. Knedlíky z předchozího dne opražíme na troše másla nebo oleje a přidáme vajíčko, sůl a pepř. Někteří fajnšmekři doporučují přidání slaniny.

     

    Sladké dobroty

    I milovníci sladkých jídel mezi studenty si přijdou na své. Nudle s mákem – na toto jídlo potřebujete dohromady čtyři ingredience – těstoviny, cukr, mák a rozpuštěné máslo a přesto dokáže vykouzlit úsměv nejen na tvářích studentů. Další sladkou a poměrně výživnou pochoutkou jsou všemožné kaše – ovesná, rýžová, pohanková, jáhlová. Nejlevněji vyjde kaše krupicová, zde stačí jen pár ingrediencí – mléko, krupička, cukr a kakao nebo skořice a dobrota je na světě.


     

    Luštěniny

    Pro vyznavače zdravější a výživnější stravy jsou luštěniny obecně dobrou volbou. Třeba červená čočka se nemusí namáčet a je hotová během půl hodinky, navíc půlkilové balení, ve kterém se běžně prodává, stačí minimálně na 4 pěkné porce. Je ideální na studený salát (s přidáním zeleniny) nebo jako přílohu, výborný recept najdete ZDE. Pokud však dostanete chuť na čočkovou polévku, pak červenou čočku vyměňte za klasickou zelenou, kterou nechte přes noc namočenou ve vodě.


     

    Topinky

    Topinky jsou osvědčený recept, jak z minima ingrediencí vytvořit maximální chuťový efekt. Stačí starší chleba a česnek, případně trocha oleje. Tento pokrm nicméně nedoporučujeme před schůzkou či jakýmkoliv večerním programem.
     
    Další tipy pro mladé cestovatele najdete na CoolCzechGuide.com.
     
     

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.