Restaurace Sezóna Horní Počernice

 Restaurace Sezóna Horní Počernice

Send by e-mail
  • Pár kroků od konečné metra na Černém mostě se charakter prostředí změní. Podejdete jeden z hlavních dopravních tahů a paneláková stěna ustoupí nízkým domkům Horních Počernic. 
    Když opustíte páteřní ulici místa a vydáte se postranními uličkami, osloví vás řada původní zástavby, ale i novodobé stavby v ladící kombinaci. 



    V jedné z tamních historických budov potom narazíte na restauraci, která si už zvenčí říká o vaši pozornost. Napohled lákající zahrádkou. Jmenuje se Sezóna a je doma v někdejších stájích středověké tvrze, přebudované na netuctový elegantní hotel. 



    Protože však zahrádkové počasí zvolna končí, bude lépe usednout uvnitř. Nevelká hlavní část interiéru pod hlubokými klenbami vás jistě osloví poněkud teatrálním, nicméně uklidňujícím dojmem. Dobrý pocit umocní nabídka zdejší kuchyně. Obsáhlý lístek obsahuje široký záběr jídel, od jistot evropských kuchyní po segment tradiční české klasiky. Hovězí vývar s knedlíčky a zeleninou, vedle něj ale i zřídka vídanou kapustovou, to například z polévek. Jste-li fandové na zvěřinu, objevíte mezi předkrmy kupříkladu paštiku z divočáka, k mání tu bývají krom jiného výpečky z divočáka s červeným vinným zelím a bramborovým knedlíkem. Tedy jedna z osvědčených jistot našich receptur. Zlákat vás však mohou i taková vepřová játra po srbsku. Nebo hovězí Stroganoff s rýží. Podmaňující vychucení omáčky nechává dost prostoru k vyniknutí čistého projevu proužků hověziny. Navíc optimálně posílí pestrost celkového výrazu, který doplní pevná nelepivá rýže. Z jiného soudku můžete zase zavolit těstoviny s hlívou ústřičnou v kari-smetanové omáčce sypané parmazánem. Milovníci masa zřejmě nepohrdnou vepřovou kotletou, chedarovou omáčkou a bramborou pečenou na tálu. 



    Neopomeňte však sortiment dezertů. Domácí tvarohové knedlíky se švestkami, jablečno-hruškový teplý koláč se zmrzlinou, nebo čokoládové kostky s malinovou omáčkou… něco z toho vás téměř jistě dostane. Určitě nebudete litovat malého hříchu proti jinak přísnému stravovacímu programu, který jindy dodržujete. Sladká závěrečná kapitola vám nedá na návštěvu v Sezóně zapomenout. 

    Restaurace Sezóna Horní Počernice, Na Chvalské tvrzi 858/11, Praha 9 193 00 
    tel.: +420 281 020 307, e-mail: hotel@chvalskatvrz.cz, https://chvalskatvrz.cz
    otevřeno: Po – So 11.00 - 22.00, Ne 11.00 – 16.00

    Dost daleko od ruchem kypícího centra velkoměsta, ovšem městskou dopravou snadno dosažitelné leží Horní Počernice. V nich pak restaurace Sezóna. Potkávají se v ní dějiny se současností, hlavně však na vás čeká příjemné prostředí a hlavně pestrá  nabídka tamní kuchyně. Ať si vyberete cokoliv z mezinárodní kuchyně, budete spokojeni. Sáhnete-li však do nabídky zlatého fondu českých receptur, potom se vám, i díky příjemné obsluze, ještě více pootevřou dveře k pochopení české mentality. 

    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.