Restaurace Formanka, Hotel Duo

Restaurace Formanka, Hotel Duo

Send by e-mail
  • Ne všichni touží po rušném centru města. Především pro ně tu je hotel DUO ve čtvrti Střížkov.  Ač zdánlivě daleko od dění v srdci metropole, díky metru se časová náročnost přesunu děje v řádu minut.
    Před nedávnem po rekonstrukci významně změněný nabízí i efektní restauraci Formanka. Je s podivem, kterak se tam podařil navzdory minimalistickým trendům v designu vytvořit místo s podmaňující atmosférou. 





    Pod trámy stropu evokujícími pobyt ve stodole podobné prostoře se k náladě přidá i nabídka kuchyně. Není kdovíjak obsažná, ovšem part české klasiky tam má své místo. Když navíc máte to štěstí a restauraci navštívíte ve vegetačním období některé z úhelných českých surovin, budete mile překvapeni. Například v sezóně chřestu. V mezinárodním hotelu je dost odvážné špargl nasadit. Ve stejném čase totiž prožívá stejný boom v celé Evropě, především německy mluvících zemích. Vychází z toho zkouška před znalými kritiky z řad hostí.
    Ve Formance si však kuchař je svým umem jistý. Polévka ze zeleného chřestu s kokosovou emulzí a mátou chutná znamenitě. Zatímco kokos se jen zdáli připomíná nenápadným dotekem exotického projevu, máta sehraje atraktivní chuťový akord. Proti takovému provedení nemůže nic mít ani zarytý milovník chřestu.



    Duet z bílého a zeleného chřestu, baby špenát, sušená rajčata, pošírované vejce, holandská omáčka je ranou jistoty. Nastudeno připravený salát, kde se umocnění důrazu postará rukola a vejce sousto uhladí do jedinečné souhry chutí nedává ani nejmenší možnost k jakékoliv připomínce. Svěžest, šťavnatost a díky lehce adstringentní roli rukoly nabudou obě variety chřestu svěže letního, mírně svíravostí provokujícího odeznívání na patře.



    Menu samozřejmě nabízí i jiné rány jistoty ze souboru českých receptur. Hovězí guláš karlovarský knedlík, papriková klobása a smažená cibulka nebo kuřecí supreme, pyré ze zeleného hrášku, kukuřičné ragú, smažená bramborová sláma a bylinkové máslo se mezi burgery, sendviči ani druhy pizzy neztratí. 
    Formanka v Hotelu Duo je tak dobrým cílem pro mlsné, kde si mohou vybrat ze široké palety nabídky. 

    Teplická 492, Praha 9 190 00
    tel.: +420 266 131 111, e-mail: info@hotelduo.cz, https://www.hotelduo.cz
    otevřeno: Po – Ne 11.00 – 23.00

    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.