Restaurace, pizza a penzion

 Restaurace, pizza a penzion

Send by e-mail
  • Restauraci Mlýnský domov v Jinočanech nenajdete ve vlastní budově penzionu téhož jména. Sídlí o pár metrů dál v sousedství. Za vchodem tak nenápadným, až se vám nebude chtít věřit, že je za ním vyhlášený podnik. Prolomte pochyby a vejděte, dočkáte se překvapení. 



    Sálek s až okázalou rustikální dřevěnou výzdobou vás možná na první pohled neoslní. Zajímavým postřehem je až kontakt s personálem. Číšník je neškrobený až přátelský, jako když domácí hosté bývali spíš kamarády. 



    Dalším krokem k tomu, abyste pochopili popularitu Mlýnského domova je menu. Denní nabídka nebývá rozsáhlá, ale stojí na úhelných kamenech nabídky české domácí kuchyně. Vydatné polévky, ať už bramboračka či stejně báječná zelňačka to potvrzují každou lžicí. Navíc zde pracují se surovinami farmářů z okolí. Proto sem zejména o víkendech proudí davy mlsných. Podnik jim pak přichází naproti pořádáním neotřelých labužnických víkendů. Nedávno to byly „bramborákové dny“ se širokou nabídkou jednoho z nenápadných klenotů z minulosti českých chalup a statků. Vedle těch klasických, s uzeným a kysaným zelím, se nabízel třeba Romadur smažený v bramboráku. Hosté se po nich doslova utloukali. 



    Zatím poslední byly farmářské trhy, kde třeba steak z kotlety s cibulovým chutney z masa farmy v Zadní kopanině. Za pár dní pak čeká restauraci ataka milovníků husí. Připravují se Svatomartinské hody.



    Jakkoliv Mlýn není přes týden kdovíjakými frontami netrpí, o víkendech tu zažívají mazec. Právě skrze zmíněné tematické akce.
    Možnosti spolupráce s farmami z okolí skýtá zvlněná žírná krajina v okolí, která farmaření umožňuje. 
    Od toho je už jen krok k tomu, aby se ve Mlýnském domově podávalo znamenité jídlo. Tomu pomáhá i tamní šéfkuchař, který občas vyjde na plac, aby hosty jednak pozdravil a poinformoval o nabídce, jednak od nich získal zpětnou vazbu. Na tu pak reaguje tak, aby kvalita i pestrost menu a tím i návštěvnost restaurace den ode dne stoupaly. 

    Restaurace, pizza a pension Mlýnský domov, Nám. 5. května 29, Jinočany 252 25
    tel.: + 420 257 960, e-mail: mlynskydomov@seznam.cz, http://www.mlynskydomov.cz
    otevřeno: Út – So 11.00 - 22.00

    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.