Pod pokličkou (nejen) valašské kuchyně

Pod pokličkou (nejen) valašské kuchyně

Send by e-mail
  • Od pátku 3. do neděle 5. října proběhne ve Velkých Karlovicích ve Zlínském kraji již 6. ročník Karlovského gastrofestivalu. Tato jedinečná gastronomická událost a svátek všech labužníků a gurmánů nechá návštěvníky nahlédnout pod pokličku valašské kuchyně, ale nabídne jim i mnohem více. Na programu festivalu je několik galavečeří a obědů, v nichž se vedle michelinského kuchaře Romana Pauluse představí se svými degustačními menu také šéfkuchaři certifikovaných restaurací Czech Specials. Konkrétně šéfkuchaři Pavel Václavík ze Spa hotelu Lanterna a Jaroslav Orság z hotelu Horal. Pro návštěvníky je připravena řada kuchařských show, ale i soutěž o nejlepší valašskou klobásu či nejlepší frgál, tradiční valašský koláč. Hlavní víkendový program bude tvořit mezinárodní farmářský trh a Gastro tour s ochutnávkami specialit na celkem 14 zastávkách rozesetých na 3,5 kilometrů dlouhé trase v krásné beskydské přírodě. Jednou ze zastávek je kromě výše zmíněných hotelů i certifikovaná restaurace Czech Specials hotelu Galik, která návštěvníkům nabídne oblíbené zabijačkové speciality. Ty bude v sobotu přímo na místě připravovat řezník. Ve vybrané časy tak budete moci ochutnávat čerstvě zhotovenou tlačenku, jitrnice, jelita či zabijačkovou polévku, ale i naživo sledovat, jak takové delikatesy vznikají. Kompletní program a mnoho dalších užitečných informací najdete na stránkách festivalu.

    gastro-tour-ochutnavky-(1).jpg

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.