Ovocný knedlík jako symbol českého léta

Ovocný knedlík jako symbol českého léta

Send by e-mail
  • Meruňkové, kynuté, se strouhaným tvarohem, borůvkové, malinové, švestkové, s perníkem, bramborové... Možností a kombinací jsou desítky. Vychutnávejte si ovocné knedlíky právě teď, kdy chutnají nejlíp! Základ je jasný vždy – těsto a ovoce. Některé kombinace jsou obzvlášť lahodné a vyplatí se proto vědět, jak těsto a ovoce párovat.
     

    Tvarohové knedlíky

    Znalci tvarohových knedlíků oceňují tenoučkou vrstvu těsta a sladké prohřáté ovoce. Nejsnáze se tohoto cíle doberete s pevným ovocem kulatého tvaru jako jsou švestky, špendlíky nebo meruňky. Pokud máte drobné ovoce jako jsou maliny, ostružiny, jahody nebo třeba rybíz, doporučujeme obrátit postup – vytvořit malé knedlíčky a doplnit je pořádnou vrstvou teplého ovoce. Jak na to? Z tvarohového těsta vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu, vhazujte je do vroucí vody a počkejte, až vyplavou. Mezitím dejte ovoce do rendlíku, podle chuti ho oslaďte, podlijte trochou vody a dvě až tři minuty povařte. Uvařené knedlíky zalijte vrstvou horkého ovoce, postrouhejte tvrdým tvarohem, polijte rozpuštěným máslem, posypte cukrem a podávejte. Pokud máte přesto chuť vytvořit si poctivé plněné knedlíky, inspirujte se naším receptem ZDE.



    Kynuté knedlíky

    Do kynutých knedlíků se nejlíp hodí šťavnaté ovoce a jdou do nich dobře schovat různé drobné plody jako jsou maliny, borůvky nebo ostružiny. Vynikající jsou také s pokrájenými jablky ochucenými skořicí. Kynuté knedlíky doporučujeme sypat strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelít rozpuštěným máslem.


     

    Bramborové knedlíky

    Obvykle se plní uzeným masem, ale výborně chutnají i s ovocem, třeba se švestkami. Na talíři je posypte strouhaným perníkem nebo mletým mákem s moučkovým cukrem a přelijte pořádnou dávkou rozpuštěného másla. Celá recept naleznete ZDE.



    Kam dál:
    Ovocný koláč s mandlovou drobenkou


    Nejlepší jahodové kombinace

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.