Ovoce zalité sluncem

Ovoce zalité sluncem

Send by e-mail
  • Původní domovinou meruňky obecné, stromu plodícího žluté až oranžové peckovice, je pravděpodobně Čína. V Česku se meruňky hojně pěstují v teplých a slunečných vinorodných krajích, především na jižní Moravě. V závislosti na odrůdě se meruňky sklízí během července a v průběhu srpna, rané odrůdy pak již od poloviny června. V Česku nejrozšířenější odrůdou plodící poměrně velké meruňky výborné kvality je Velkopavlovická pojmenovaná podle vinařského kraje kolem Velkých Pavlovic. V kuchyni mají meruňky široké uplatnění a to nejen v rozmanitých sladkých dezertech, především koláčích a dortech. Na meruňkách můžete připravit lahodné králičí maso či s nimi ozvláštnit plněné kuřecí či vepřové řízky. Vynikající speciality z meruněk můžete po zbývající dva červencové víkendy ochutnat v Peci pod Sněžkou v restauraci hotelu Horizont, pyšnící se certifikátem Czech Specials, a spojit tak výlet za přírodními krásami Krkonoš s návštěvou dobré restaurace, v níž se po horské túře můžete odměnit meruňkovými delikatesami.

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.