Ochutnejte velikonoční speciality

Ochutnejte velikonoční speciality

Send by e-mail
  • Velikonoce se blíží a s nimi přicházejí nejen tradiční zvyky, ale i tradiční velikonoční jídla. Ale jaká jídla to vlastně jsou? Co bychom měli jíst o Velikonocích, a kde tyto lahůdky ochutnat? Nechte se provést velikonoční nabídkou některých restaurací certifikovaných v projektu Czech Specials.
     
    I když nejsme věřící křesťané, měli bychom dodržet tradici a na Velký pátek nejíst maso. Dovolena je ale v tento den postní ryba, která byla po dlouhý čas i hlavní českou velikonoční pochoutkou a dodnes se někde před Velikonocemi objeví kádě s živými kapry. Pokud byste chtěli ochutnat nějakou zajímavější rybu, zkuste z nabídky restaurace Triton hotelu Adria Praha. „Úhoře na dva způsoby s uzenou šlehačkou a okurkou, s hruškou a vanilkou“ nebo v restauraci Formanka hotelu Duo „filet z candáta s citronovo-zeleninovým kuskusem.“ Filátkem ze pstruha s jarním salátkem v Parkhotelu Průhonice určitě půst neporušíte.






     Po půstu nastává čas hodování, největším svátkem je Hod Boží velikonoční, tedy Velikonoční neděle. Vejce je nejen symbolem Velikonoc, ale i začátku všeho nového, proto by nemělo chybět na svátečním stole. V restauraci U Orloje v Žatci pro vás jako velikonoční předkrm připravili „velikonoční vajíčkovou tlačenku s kopřivovou nádivkou“ a samozřejmě zde na čepu nebude chybět ani zelené pivo.

     Slavnostní oběd nutno začít dobrou polévkou s jarními bylinkami, inspirací může být „jemný smetanový krém s kopřivami, pošírovaným křepelčím vejcem, slaninou a ředkvičkami“, který má ve své velikonoční nabídce Malešický mikropivovar, kopřivová polévka na vás bude čekat v hotelu Srní na Šumavě.



    Jaro je také časem mláďátek, proto má své místo ve velikonočním menu jehněčí, kuřecí a králičí maso. Bohatý výběr regionálních specialit z mladého masa nabízí například Francouzská restaurace hotelu Alexandria v Luhačovicích, v rámci nedělního brunche, nebude chybět ani ukázka malování kraslic. “Králičí hřbet konfitovaný v přepuštěném másle s rizotem z medvědího česneku a karotkou“ vám mimo jiné uvaří v Mariánských Lázních ve Ville Patriot, „Králičí klobása s hořčičnou kaší, mangoldem a kedlubnami“ na vás čeká v restauraci Le Cave hotelu Dvořák v Táboře. Kdo má rád jehněčí, tak určitě ocení  „Pečené jehněčí kolínko se špenátem, medvědím česnekem a bramborovými noky“ z nabídky hotelu Srní. Jemnou „Jehněčí svíčkovou s česnekem a rozmarýnem můžete vyzkoušet v Park Hotelu Průhonice. Děti spíše ocení kuřecí maso, pro ně je připraveno „Grilované kukuřičné kuřátko, podávané s velikonoční nádivkou“ v hotelu Port na břehu Máchova jezera i „baby kuřátko s bramborovou kaší a nádivkou“ ve Ville Patriot.

    Čím slavnostní hodování zakončit? Zkuste tradiční „Jidáše s vanilkovým krémem“ v hotelu Port, nebo „našlehané mascarpone s jahodami, rebarborou a s pečenými bílky“ v hotelu Dvořák, či netradiční  krupicovou kaši se strouhanou čokoládou, oříšky a kopřivovým pestem ve Ville Patriot.

    Nabídka českých velikonočních specialit je v našich restauracích široká, letos tedy určitě nevařte a vyrazte s rodinou ochutnávat Česko!

    Kam na velikonoční speciality:
    • Restaurace Triton, Hotel Adria, Praha www.tritonrestaurant.cz
    • Restaurace Formanka, Hotel Duo, Praha www.hotelduo.cz/dining-cs.html
    • Park Hotel Průhonice https://park-hotel-praha-pruhonice.cz/cs/restaurace-27.html
    • Restaurace U Orloje, Žatec https://www.facebook.com/minipivovaruorloje/
    • Restaurace Malešický mikropivovar, Praha  www.malesickymikropivovar.cz
    • Hotel Srní, Šumava https://www.hotely-srni.cz/hotelysrni/restaurace.asp
    • Francouzská restaurace, Hotel Alexandria, Luhačovice www.hotelalexandria.cz/gastronomie
    • Restaurace U Kašpara, Lovosice www.ukaspara.com
    • Restaurace Villa Patriot, Mariánské Lázně www.villapatriot.cz/restaurace/
    • Restaurace La Cave, Hotel Dvořák, Tábor www.lhdvoraktabor.cz/restaurace
    • Hotel Port, Doksy www.hotelport.cz/restaurace
    . Restaurace Ungelt, Praha www.restaurant-ungelt.cz

    kdy?

  • 29.03.2019

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.