Kuchyně, která vás nadzvedne aneb pohlednice z Hotelu Lomnice

Kuchyně, která vás nadzvedne aneb pohlednice z Hotelu Lomnice

Send by e-mail
  • Půvabná hrázděná stavba hotelu s vyvýšenou letní terasou, která vévodí jakémusi malému náměstíčku, má jakousi zvláštní přitažlivost. Nedá vám, abyste nevstoupili, alespoň „na kukačku“. Jakmile to uděláte, neodoláte. Zajímavý interiér se zprvu může zdá možná trochu zasmušilý. Tomu však brání živými barvami potažené sedáky židlí a polokřesílek, kombinovaných s historickým mobiliářem. Celek je zvláštně podmaňující, nedovolí vám odejít. Tím spíš, když otevřete jídelní lístek. 



    Z tradičních krmí Podkrkonoší vám padne do oka presovaný vepřový bok s marmeládou ze zelí s brusinkami a krkonošské sejkory, jistě budete zvědaví na takovou marinovanou krkovici s tarhoňou, křenem a omáčkou z pečeného zelí.

    V překvapivě uklidňujícím prostředí úplně zapomenete, jak vás bolí celé tělo z celodenního běžkování, hoblování sjezdovek nebo na kole spolykaných kilometrů. Stačí jen se pohodlně posadit, poručit si  – nejlépe něco z regionálních receptur, nebo rybu, máte-li je rádi. Nabídce vládne pstruh a candát, další úhelné kameny české tradice. Po prvním soustu jsou všechny útrapy náročného dne ty tam. 



    Zkuste i Krkonošské kyselo z kvásku s houbami, nechybíte. V husté, mírně nakyslé polévce se střídají projevy obilí, kterým přiznávají houby a výraz k dokonalosti vykrouží jemná stopa vejce. Nemusíte být zrovna „polívkoví“, aby si vás tato nálož znamenitých chutí nezískala. Pravda, je to hodně vydatné. Však to také bývalo jediné jídlo za celý den. Pokud však hodláte po obědě nebo příští den znovu vyrazit na hřebeny, není třeba bát se o linii. Ony ostatně ani báječné bramborové noky s vepřovou panenkou a omáčkou z modrého sýra s ořechy také nejsou žádná dieta. 

    Vedle obsáhlé nabídky, kde si určitě svého favorita najdete, je stejně lákající i denní nabídka. Hutná „svačinová“ frankfurtská polévka jako v někdejších řeznických jídelnách a po ní znojemská pečeně s houskovým knedlíkem, to je jako exkurz do prázdnin a nedělních obědů u babičky. 
    Restaurace má ještě jeden malý bonus. Dopředu otevřená kuchyně vám umožní dívat se kuchařům pod prsty, to kdybyste se o něco z toho chtěli pokusit i doma. 
    Je třeba k restauraci v Hotelu Lomnice říkat více?!
     
    Lomnice Hotel & Restaurant, Svatopetrská 125, Špindlerův Mlýn 543 51
    tel. +420 732 899 712, e-mail:, info@hotellomnice.cz, https://www.hotellomnice.cz
    Otevřeno: Po – Ne 11.00 - 21.00



    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.