Kontroverze české kuchyně – díl 2. - Smažák

Kontroverze české kuchyně – díl 2. - Smažák

Send by e-mail
  • Česká kuchyně je známá celou řadou specifických, místy až kontroverzních pochoutek, které my Češi milujeme a cizinci nad nimi jen nevěřícně kroutí hlavou a ohrnují nos. Náš seriál o odvrácené straně české moderní gastronomie a postrachu mnoha profesionálních kuchařů pokračuje. Dnes si vezmeme na paškál smažený sýr neboli smažák.
     
    Smažák je tak známou pochoutkou, že jej není potřeba blíže představovat. Obvykle trojúhelník sýra obalený v trojobalu a smažený dozlatova si získal nejen naše srdce, ale také srdce našich polských sousedů, kteří jej často vyhledávají v českých restauracích a hospodách. Někteří čeští umělci jej umějí udělat dokonce smažák nesmažený, což sice odporuje jeho názvu, ale k tomu snad není třeba cokoliv dodávat. Tento pokrm je i u nás natolik populární, že existuje hned několik webů, kde jsou smažáky hodnoceny. V části českých restaurací je toto jídlo stále symbolem bezmasé gastronomie.
     
    Taktéž smažák, stejně jako v prvním dílu uvedený utopenec, je naším vlajkovým pokrmem v rámci prezentace české gastronomie na světové výstavě EXPO 2015 v Miláně.  Recept na smažák neleznete ZDE.

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.