Jaro na talíři

Jaro na talíři

Send by e-mail

  • Jaro se kvapem blíží, slunce začalo prohřívat stráně a za chvíli začnou ze země vylézat první jarní bylinky.  Mladé kopřivy, medvědí česnek, libeček, pažitka a petrželka si najdou cestu do velikonočních nádivek, na chleba s máslem i do polévek. Po dlouhé zimě nejlépe chutnají, tělo si o příděl aromatických bylin plných vitamínů a látek, které dokonale očistí tělo, doslova říká. Pažitka a libeček zlepší chuť vařených brambor, petrželová i cibulová nať přidá na chuti vývarům, medvědím česnekem nastartujeme své tělo stejně, jako po zimě probouzející se medvědi. Už naše babičky vařily mladé kopřivy jako přílohu a pily z nich i výborný čaj.



    K uzenému masu se na Moravě na jaře podával pampeliškový salát a v polévkách nesměl chybět popenec. Pojedete-li do okolí Rokycan, možná najdete na jídelním lístku i místní specialitu, polévku Brčálku z mladého šťovíku http://www.czechspecials.cz/recepty/polevky/brcalka . Vynikající jarní česká specialita z mladého čerstvého kopru http://www.czechspecials.cz/Recepty/Hlavni-jidla/Bezmasa-jidla/Koprova-omacka sice dělí náš národ na milovníky a odpůrce, přesto je jedinečná s knedlíkem i s novým bramborem a určitě stojí za to jí ochutnat. 



    Kam jít na dobrou českou kuchyni?  Czech Specials doporučuje:
    www.prominent-restaurant.cz
    www.parkhotel-hluboka.cz
    www.gate-restaurant.cz
    www.radnicnikm.cz
    www.hotel-jana.cz
    www.pegast.cz
     

    kdy?

  • 01.03.2019

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.