Hostinec u Vlachů

Hostinec u Vlachů

Send by e-mail
  • Příměstský autobus z Tišnova vás vysadí přímo před branami restaurace. Nemáte tedy jinou možnost než vstoupit. Což vůbec není špatný počin.
    V domě, kde restaurace žije už sto dvacátým rokem objevíte interiér tradiční české hospody. Stylový dřevěný mobiliář, krb v jedné ze dvou místností, lavice podél stěn. Hned spíš pocitově tušíte, že jste tu správě. A to jste ještě neotevřeli lístek s nabídkou. Předkládá především sortiment tradiční české kuchyně.





    Při prvém ochutnání, ať již polévky či hlavního chodu pochopíte, proč se místo, které krom klidu a příznivé lokace pod oblými vrchy a strmými stráněmi nemá moc co nabídnout stalo častým cílem mlsných. Polévka, dnes to byla rajčatová s bazalkou a parmazánovou tyčinkou. Probudí ve vás všechno dobré a rozpoutá až obžerné vášně. Sytá, překypující ryzí chutí znamenité suroviny, s tyčinkou tlumící exponovanou chuť do mazlivé polohy.





    Hlavní chod pak potvrzuje dvě věci. Atraktivnost české kuchyně a mimořádnou péči zdejšího kuchaře při její přípravě. „Prostá“ opečená jitrnice s báječnými bramborami a zelím, nebo cokoliv dalšího utvrzují v tom, jak dobrým důvodem cesta k Vlachům je. Speciality jsou zasvěceny především pečenému masu. Kolena i žebra si vydobyla proslulost tak velkou, že je zde připravují do sklenic „sebou“. Dezerty znovu vycházejí z chalup a statků pod oblými vrchy Vysočiny. Kynutým knedlíkem s povidly přelitým máslem a sypaným mákem a cukrem vpravdě otesánkovský oběd zakončíte.



    Vlastně ještě jsou tu nápoje. Od limonád přes pivo k vínu ve výjimečném výběru, optimální jakostí, navíc rozličném sortimentu druhů. Vína pod etiketami renomovaných vinařů z Moravy s malým exkurzem do rakouských sklepů, piva z Černé Hory. Vše báječně ošetřeno a elegantně prezentováno. Když se vracíte zpět domů, vydejte se pěšky. Báječně vytrávíte a teprve tak poznáte nenápadné kouzlo krajiny kolem Jamného. Pokud byste chtěli vidět z Vysočiny více vyšlápněte si na rozhlednu Klucanina nad Tišnovem.


     
    Hostinec u Vachů, Jamné, Tišnov 666 01 tel.: +420 549 427 001, 603220247, e-mail: info@hostinecuvlachu.cz, https://www.hostinecuvlachu.cz otevřeno: Pá 17.00 - 21.00, So 11.00 - 18.00, Ne 11.00 – 17.00

    Autor: Milan Ballík
    Zdroje fotografií: stránky příslušné restaurace a autor
     

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.