Gusto Plzenka

Gusto Plzenka

Send by e-mail
  • Je svým způsobem vlastní sestrou velevyhlášené restaurace Lucullus. Ta je zase kopií té, která budila údiv na světové výstavě EXPO 58 v Bruselu. Gusto Plzenka je tak vlastně pokračováním slávy úspěchu československé gastronomie.



    Před nějakými dvěma lety prošel tamní interiér zásadní změnou. Trochu zvážněl, získal na noblese. Tím se otevřely daleko širší možnosti využití prostoru. Od poetických schůzek ve dvou po bujaré společnosti s různým počtem členů.  





    V každém případě je vždy při tom nabídka tamní kuchyně. Vychází z nepřeberných receptur dávných kuchařek z oblasti regionální kuchyně, která v posledním čase získává stále více příznivců. Když se tedy posadíte v interiéru, kopírujícím trendy pivnic třetího milénia, které už dávno nejsou pouhými nálevnami, a otevřete nabídku, může nastat problém. Ve smyslu tom, že u každé přečtené položky zajásáte se slovy: „… jo, zrovna na tohle mám děsnou chuť!“ To nadšení trvá však jen do chvíle, kdy se dostanete na další řádek. Ono také není divu. Optimálně vychucená dršťkovka s velkými kousky masa nastartuje ve vašich ústech Pavlovův reflex. Nad grilovaným libovým vepřovým bůčkem s dušeným špenátem a plněnými bramborovými knedlíky se smaženou cibulkou zrychleně polykáte sliny. Užuž voláte číšníka abyste si objednali, ale… zrak vám sjede na biftek z hovězí svíčkové, pod ním se ještě o pozornost hlásí třeba řízek jako Brno z vepřové kotlety. A jste znovu na začátku. Když však zavolíte španělský ptáček, nespletete se. Jsou to vlastně dva menší exempláře, takoví trochu kolibříci, každý z nich ale s prvním soustem dokořán otevře bábel všech chutí, kterými až marnotratně hýří. K tomu báječně ustrojená rýže, co chtít víc?! 
    Jakkoliv Brno překypuje stovkami restaurací, českou klasiku v Gusto Plzence nemůžete neochutnat!

    Gusto Plzenka, Premier Best Western Hotel International Brno, Husova 200/16, Brno 602 00 
    tel.: +420 542 122 572, e-mail: info@gustoplzenka.cz, https://www.hotelinternational.cz/rs/gusto-plzenka-restaurant/
    otevřeno: Po – So 11.30 - 22.00, Ne 11.30 - 15.00 

    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.