Ekofarma Horní Chrášťany – Lhenice
Ekofarma Horní Chrášťany – Lhenice
- Zvlněnou krajinou pastvin, luk a hájků dorazíte k tabuli Horní Chrášťany. Oddechnete si, měli jste totiž dojem, že vás navigace ošálila. Přivede vás ke zchátralému statku a vy znovu zapochybujete. O pár desítek metrů dále však narazíte na doširoka otevřená vrata a poutač před nimi. Vaše dobrodružství na Ekofarmě právě začíná.
Čelní štít tvrzi podobného stavení s prosklenou vížkou na střeše je zcela zakryt zelení a květy. Vstoupíte a projdete dlouhou verandou do vlastního lokálu. Vnější svět je rázem zapomenut. Útulné prostředí, svěží chládek a mámivé vůně z kuchyně a pivovárku vás přenesou do příběhu téměř pohádkového. Vzezření svým nenásilně historickým výzorem dává pocit jistoty, že tady bude vše tak, jak má v české hospodě být. Utrmáceni vedrem vypijete první pivo ještě při pročítání lístku. Každá jeho položka se hlásí o to být objednána. Na polévku to v úmorném vedru není, ale jistě vás k životu probere provokující utopenec z báječné suroviny. Snad si díky němu vzpomenete na tatínkův skvělý buřtguláš a zatoužíte vybavit si dávnou vzpomínku. Na grán přesně okořeněný pod žízeň, kdy sousto v závěru provokačně štípne, s kostičkami mimořádných brambor a hustou vonící omáčkou. Kousky buřta potvrzují jakost suroviny, teplý a podpořený kořeněním je chuťově výraznější.
Po porci, která vás svou velikostí málem uzemní, nastává čas k prohlídce okolí. Je okouzlující. Nevelké jezírko s odpočívárnou na břehu, otevřený altán jako další hospůdka, nevelká zvířecí farma. Jistě vám znovu vyhládne a potom se teprve hodí řádné jídlo. Jako jsou vrabci se špenátem a houskovým knedlíkem. Náramně rozvoní celou hospodu.
Mezitím se připozdí, ospalé horké odpoledne se díky spoustě nových hostů promění v radost slibující podvečer – možná dojde i na hudbu, a milý pobyt na ekofarmě trvá do poslední minuty zavíračky.
Horní Chrášťany 43, Lhenice 384 11
tel.: +420 602 147 101, e-mail: penzion@ekofarmachrastany.cz, https://www.ekofarmachrastany.cz
otevřeno: Po – Čt 11.00 - 20.00, Pá 11.00 - 22.00, So 10.00 - 22.00, Ne 10.00 - 19.00
Doba přípravy
- Doba přípravy
- -
- Doba vaření
- -
Počet porcí
-
Přihlásit k odběru newsletteru
Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.