Chvála paní Brabcové aneb pohlednice od Pinkasů

 Chvála paní Brabcové aneb pohlednice od Pinkasů

Send by e-mail
  • Kdo tu restauraci nenavštívil, nebyl v Praze!

    I tak by se dal interpretovat věhlas Pinkasů. Podnik, který první plzeňské pivo načepoval roku 1843 a od té doby je má na čepu nepřetržitě. Stejně proslavena je restaurace i díky své znamenité kuchyni. O tuto slávu se zasloužila už roku 1882 manželka tehdy nového vlastníka Františka Brabce. Ten toho roku hospodu převzal od Jakuba Pinkase. 



    Paní Karolína Brabcová dala podniku do vínku znamenitou kuchyni s mnoha úžasnými recepty.
    Pravda, telecí ledvinu, zaječí pacičky, zadělávané dršťky už na menu nenajdete, ale  některé jiné drží šéfkuchař Robert Koura na lístku dodnes. Hitem jsou smažená jablíčka v pivním těstíčku, tuatam si je jako zpestření dopřávají i zarytí masožrouti z řad štamgastů. 
    Ovšem i současný sortiment Kourovy kuchyně  stojí za vyzkoušení. Vedle vyhlášené, časem prověřené dršťkové polévky je to Pinkasovský guláš Na ten původní kuchaře Kadavého se kdysi, když restaurace otevírala v sedm hodin ráno stály fronty. 



    Současným favoritem kuchyně jsou vepřová žebra v medové marinádě. Ovšem ne taková, na jaká narazíte kdekoliv jinde. Šéfkuchař je nejprve jsou namarinuje za syrova, pak podusí v páře, znovu namarinuje a na závěr upeče. Jaká že jsou? Jedinečná, maso se jen rozpadá a otrlejší zvládnou sníst i kosti, tak jsou křehké. Oč déle příprava žebírek trvá, o to více chutnají. 



    Chybí vám zmínka o kvalitě zdejšího piva? Záměrně. Je totiž tak známé, že není třeba sdělovat něco, co každý jen troch zasvěcený piják dávno ví. 
    Jestliže máte cestu do metropole, naplánujte si návštěvu U Pinkasů. Při posezení - třeba v chládku mimořádné zahrádky mezi gotickými opěráky kostela Paní Marie Sněžné - bude jistě chutnat celé rodině. 
     
    U Pinkasů, Jungmannovo nám. 15/16 Praha 1, 110 00 
    tel.: +420 221 111 152, e-mail: provoz@upinkasu.cz, http://www.upinkasu.cz 
    otevřeno Po - Ne 10:00 – 22:00

    V působivém prostředí všech prostor rozlehlé restaurace s péčí opečováváni pozorným perzonálem a rozvášněni mimořádným plzeňským ležákem se budete cítit jako tenkrát… Když se v kuchyni otáčela paní Karolína Brabcová a lokálem zněly bujaré hlasy konzumentů i pijácké popěvky. Dnes máte navíc k dispozici nevšední bonus – úžas budící gotickou zahradu, kde je vždy příjemný chládek a oslovující atmosféra. Přidejte si k tomu cokoliv ze zdejší kuchyně, jednu dvě sklenice „plzničky“ – a prožitek je dokonalý. 



    Autor: Milan Ballík

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.