Česká kuchyně na EXPU v Dubaji

 Česká kuchyně na EXPU v Dubaji

Send by e-mail
  • O rok posunuté EXPO 2020 v Dubaji proběhne v termínu od 1. října 2021 do 31. března 2022. Výstavy se zúčastní i Česká republika. Hlavním „tahákem“ pro návštěvníky našeho pavilonu bude určitě systém S.A.W.E.R. vyrábějící vodu ze vzduchu s využitím solární energie, ale nebude chybět ani česká restaurace. Výběrové řízení na její provoz vyhrála společnost Gastro Group, odbornou komisi přesvědčila svým konceptem moderní kuchyně vycházející z tradičních českých surovin, ale zohledňující kulturní specifika Spojených arabských emirátů. V nabídce naší národní restaurace se mimo jiné objeví hovězí líčka na červeném víně, hovězí guláš s bramboráčky, jehněčí kolínko, či konfitované kachní stehno s červeným zelím a karlovarským knedlíkem. V národní restauraci na EXPO 2020 v Dubaji, jejímž exkluzivním partnerem je Plzeňský Prazdroj, se bude moci podávat i pivo, víno a destiláty. Na rozdíl od EXPO 2015 v Miláně, kde se denně v českém pavilonu prodalo přes tisíc piv, ale organizátoři požadují, aby hosté alkohol konzumovali výhradně uvnitř pavilonů. 

    Interiér restaurace by měl působit současným a střízlivým dojmem, zároveň však návrh pracuje s moderními a nadčasovými prvky. Je v něm zachováno propojení technologií a organických motivů, které se projevuje především v podhledu restaurace.

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.