Čáp? A s mákem? To musíte ochutnat!

Čáp? A s mákem? To musíte ochutnat!

Send by e-mail
  • Staročeská kuchyně se vyznačuje jakousi krásou v jednoduchosti. Jejím základem byly kvalitní suroviny a často plodiny, které si mohla tehdejší rodina vypěstovat sama – luštěniny, obilí, ale třeba i brambory. Ty byly nezaměnitelnou součástí tehdejší kuchyně a byly základem mnoha hlavních jídel, ale i skvělých dezertů.



    Našim posledním úlovkem je typický staročeský recept, který je jedním z lákadel restaurace středočeského zámku Loučeň. V krásném areálu barokního zámku a anglických zahrad se nachází restaurace Vtipná kaše. Ta nabízí tradiční jídla domácí české kuchyně, ale také speciální pochoutku pro mlsné jazýčky. Na tuto dobrotu jsme se zaměřili, jelikož ji nikde jinde než v této certifikované restauraci Czech Specials neochutnáte. Čápy s mákem – ano skutečně čtete dobře. Název (v originále opravdu s ypsilon) a samotný recept, který byl objeven ve staré zámecké restauraci a dle pramenů dovezen knížetem Alexandrem z jedné z jeho exotických výprav do teplých krajin, je dokonce pod ochrannou známkou. To musíte ochutnat!



    RECEPT ZDE.

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.