Bramborové knedlíky se švestkami a perníkem

Bramborové knedlíky se švestkami a perníkem

Send by e-mail

Bramborové knedlíky se švestkami a perníkem

    Ovocný knedlík je bezesporu symbol českého léta. Pojďte si vyzkoušet méně časté bramborové těsto, které vám společně se strouhaným perníkem zajistí exkluzivní chuťový zážitek.

     

postup

  • 1. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme špetku soli, rozklepnuté vejce, krupici, prosátou hrubou mouku a zpracujeme v tužší těsto.
     
    2. Těsto rozválíme na tenčí plát, nakrájíme na čtverce asi 4x4 cm, na ně naklademe opláchnuté a dobře osušené švestky. Pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky.

    3. Knedlíky vkládáme do vařící mírně osolené vody a hned je opatrně zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Jakmile vyplavou, vylovíme je cedníkem nebo děrovanou lžící necháme okapat a na talířích zdobí

Doba přípravy

Doba přípravy
-
Doba vaření
-

Počet porcí

-

Ingredience

    • 600 g brambor uvařených ve slupce
      3 lžíce krupice
      200 g hrubé mouky
      1 vejce
      špetka soli
      500 g švestek
      moučkový cukr, strouhaný perník a rozpuštěné máslo na přelití

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.