Alpská vyhlídka v Bučině: Chceme být výjimeční

Alpská vyhlídka v Bučině: Chceme být výjimeční

Send by e-mail
  • Hotel Alpská vyhlídka leží v nejvýše položené osadě Šumavy, na hranici s Bavorskem, obklopen nádhernou přírodou národního parku. Za jasných dnů odsud opravdu dohlédnete až na alpské hřebeny, a pokud rádi běžkujete, najdete teď v zimě jen málo krásnějších míst. Manažer hotelu Libor Herza, autor menu místní restaurace, nás přesvědčil o tom, že krásné zážitky může návštěvníkům nabídnout i zdejší kuchyně.
     
    K vám na Šumavu se jezdí hlavně za přírodními krásami. Co kdybychom ale chtěli přijet za dobrým jídlem?
     
    Tak to k nám určitě přijeďte. Hotel Alpská vyhlídka leží na velice krásném a výjimečném místě a snažíme se nabízet také výjimečně dobré jídlo. Myslím, že se nám to daří. Po většinu roku připravujeme na objednávku zajíce na smetaně, nadívané křepelky nebo pečeného bažanta. Další naší specialitou je domácí zvěřinová paštika a škvarky z divočáka.
     
    Takže máte rádi zvěřinu?
     
    Ano, zvěřina prostě na Šumavu patří. Lidé tu odjakživa žili v souznění s přírodou a obživu nacházeli na skromných políčkách a doplňovali ji snadno dostupnou zvěří ze šumavských hvozdů. My dnes zvěřinu kupujeme také tady v regionu – výhradně ze zvěřinových jatek pana Josefa Kopačky z Petrovic u Sušice. Našim klientům se ale snažíme nabídnout změnu nejenom zvěřinou, ale i méně známými šumavskými, českými a bavorskými pokrmy. Úplně nejoblíbenější jsou naše domácí lívance se žahourem z lesních plodů a pravou šlehačkou.
     
    Kde čerpáte inspiraci?
     
    Mám rád staré kuchařky. Moje maminka má jako rodinný klenot Českou domácí kuchařku od Marie Součkové z roku 1893, kde najdete velice zajímavé recepty, ale taky je to nádherné čtení. Inspirativní je také Kuchyně staré Šumavy od Václava Malovického, ze které jsme si poupravili některé recepty a použili. A čerpám samozřejmě z vlastní praxe z Bavorska, kde jsem jako číšník a kuchař působil devět let.
     
     

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.