7 originálních chlebíčků

7 originálních chlebíčků

Send by e-mail
  • Chlebíčky a jednohubky patří k silvestrovskému pohoštění stejně jako párek k hořčici nebo kočička k pejskovi. Připravili jsme proto pro vás 7 nápadů, jak tuhle českou klasiku pojmout moderně a originálně z tradičních českých surovin.

    1. Niva & ořechy

    Nakrájejte na šikmo celozrnný rohlík, zlehka ho potřete změklým máslem, přidejte trojúhelníček nivy (nebo jiného plísňového sýra), ozdobte lžičkou hruškové zavařeniny a jádrem vlašského ořechu.

    2. Pečený česnek & mandle

    Palici česneku shora seřízněte, zabalte do alobalu a při 180 °C pečte asi 45 minut. Mezitím nasucho opražte hrst mandlových lupínků. Upečený česnek vymačkejte ze slupek a promíchejte ho s půl vaničkou měkkého tvarohu, balíčkem lučiny a 2 lžícemi bílého jogurtu. Osolte, opepřete a přidejte nasekanou petrželku. Pomazánkou potřete pečivo a ozdobte opraženými mandlemi.

    3. Klobása & sýr

    Nakrájejte na kolečka celozrnný rohlík, na každý dejte kolečko klobásy, snítku tymiánu a kousek eidamu nebo jiného podobného sýra. Zlehka zapečte v troubě, aby se sýr rozpustil.

    4. Pečená červená řepa & kozí sýr

    Červenou řepu zabalte do alobalu a hodinu pečte. V troubě opečte plátky pečiva. Potřete je kozím sýrem, ozdobte kolečkem upečené řepy, zakápněte balzamikovým octem, poprašte pepřem a vločkovou solí. Ozdobte tymiánem nebo oreganem.

    5. Rybičková pomazánka & kyselé okurky

    Slijte konzervu sardinek. V misce je smíchejte s pokrájenou jarní cibulkou, pár kapkami citronu, lučinou a rozpuštěným máslem. Rozmačkejte a vyšlehejte dohladka. Podávejte na klasickém kváskovém chlebu ozdobené kyselou okurkou.

    6. Domácí paštika & brusinková zavařenina

    V pánvi na troše másla osmahněte cibuli a 2 prolisované stroužky česneku. Přimíchejte 400 g kuřecích jater a opečte je dozlatova. Vše přesuňte do mixéru a rozmixujte dohladka. Přidejte 150 g změklého másla, osolte, opepřete a přeceďte. Nalijte do mističek a nechte v chladu ztuhnout. Paštiku podávejte s křupavým pečivem a brusinkovou zavařeninou.

    7. Hrášek & slanina

    Nechte povolit mražený hrášek. Rozmačkejte ho se sýrem cottage a nasekanými lístky máty. Osolte, opepřete, směs natřete na kolečka bagety a ozdobte vypečenou slaninou a lístky máty.

    Bonus z francouzské kuchyně z českých surovin

    Rillettes aneb vepřové výpečky

    Nakrájejte na kostičky 1 kg bůčku a opečte ho na troše sádla. V hrnci pak maso promíchejte se solí, zalijte 150 ml bílého vína, přikryjte poklicí a vložte do trouby vyhřáté na 120 °C. Pečte celou noc. Ráno promíchejte vidličkou a rozlijte do sklenic. Nechte ztuhnout. Podávejte namazané na pečivu a posypané kolečky červené cibule.

     

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.