V historické centru renesančního města Prachatice se uskuteční přehlídky sýry a víno, ryby a víno a nově zvěřina a víno.
Sýry a víno se zúčastní především naše mlékárny, které získaly za své vynikající výrobky řadu ocenění a zejména ocenění značky kvality KLASA. Celkem se zúčastní patnáct mlékáren, z toho jedna mlékárna (pro porovnání kvality) ze sousedního Bavorska. Celkem bude prezentováno na 70 - 80 vzorků sýrů vynikající kvality z kravského, kozího a ovčího mléka.
Eno-gastronomické přehlídky -
Ryby a víno se každoročně zúčastní rybářské společnosti a svazy zejména jižních Čech, kde rybou číslo jedna je Český kapr, dále amur, štika, candát, sumec a z lososovitých ryb pstruh duhový a siven.
Eno-gastronomickou přehlídku -
Zvěřina a víno pořádáme poprvé - hlavním smyslem přehlídky je propagace a podpora konzumace kvalitního masa z volně žijící zvěře (srnčí, jelení, černé zvěře, pratura a možná amerického bizona) ve spojení s dobrými českými a moravskými víny. Odbornými garanty jsou Středoevropský institut ekologie zvěře o.p.s., Státní veterinární správa ČR a Zemědělská fakulta JčU.
Na arkádovém nádvoří je tradičně nainstalováno kuchařské studio, kde budou mistři kuchaři před zraky návštěvníků, předvádět a moderovat své kuchařské umění - přípravu pokrmů a speciality ze sýrů ryb a zvěřiny.
Přehlídek se pravidelně účastní hlavně vinaři a vinařské společností z Moravy a Čech a prezentuji zde vynikající vína. Za posledních 20 přehlídek se na našich akcích prezentovalo 120 vinařství z celé ČR. Průměrně se účastní 30 - 35 vinařství.
Více informací
ZDE.